HOVEDSPONSOR:
HOVEDSPONSOR:
 
 


Kunsten og Sporten mødes

02-01-2014

Kunsten og sporten mødes

 

Svømmeren Lotte Friis har indgået en aftale med kunstneren Lina Murel Jardorf om et usædvanligt og spændende samarbejde.

Der er tale om et langsigtet projekt, der rækker helt frem til OL 2016 i Rio.

 

Lina Murel Jardorf, der til dagligt arbejder fra sit atelier på "Æbleblomst Gård" i Allerød, vil på lang sigt løbende portrættere Lotte i en række kunstværker. Lina er som kunstner kendt for at arbejde med temaerne "Kvinder - Livet - Kærligheden og Naturen". Hun arbejder med malerier og bronzeskulpturer i bronze. Både malerier og skulpturer i såvel små som store størrelser. Linas udsmykning af "Ny Allerød Gård", medens Sjælsøgruppen havde sit domicil der, er bemærket af mange. Hendes største skulptur, den 4 meter høje " Opstigende Sjæle", prydede netop indkørslen til "Ny Allerød Gård".

 

Lotte fortæller: Jeg glæder mig meget til samarbejdet - ikke mindst til at se resultaterne. Første gang jeg stiftede bekendtskab med Lina og hendes kunst var til et møde i Allerød Handelsforening - og jeg faldt pladask for de meget farverige malerier. Jeg synes hele tiden, at jeg ser noget nyt i billederne. Da jeg ikke skal sidde model ( Lina har fået et halvt hundrede fotos af mig - både i vand og udenfor vand ), forstyrrer det ikke min træning i Baltimore. Jeg synes, at opgaven lød rigtig spændende og meget anderledes end det at dyrke sport. Så jeg sagde straks ja, da Lina rettede henvendelse om samarbejdet. Personligt tror jeg, at jeg kan styrkes mentalt og menneskeligt ved at sammenarbejde med Lina - ikke mindst på den kreative del, der pt. ikke er så udtalt hos mig.

Se også www.lottefriis.net og Lottes facebook site ( https://www.facebook.com/pages/Lotte-Friis/53248818974)

 

Vi har også spurgt Lina, hvorfor valget af inspirationskilde er faldet på Lotte. Lina forklarer: jeg havde Allerød Erhvervsnetværk med over 60 personer til spisning og foredrag på atelieret, og her holdt Lotte Friis også et indlæg. Hun fortalte om sin svømning, og bag ved hende hang et af mine malerier.  Pludselig slog det mig… det er jo Lotte på billedet! Og da jeg så de mange skønne fotos af hende i mange forskellige vinkler, så slog det mig, at det også var Lotte, som er ”Frihed” i ”De 7 følelser” - kvinden som springer i frihed op af bølgerne. Jeg tænkte, hende skal jeg ha et samarbejde med - og det lykkedes!  Jeg ser meget frem til dette spændende, der rækker helt frem til OL 2016 i Rio.

 

Hvis du vil vide mere om Lina og hendes kunst, så besøg hendes hjemmeside www.linasmil.dk og hendes facebook site Lina Murel Jardorf. (https://www.facebook.com/linamureljardorf?fref=ts)

Bedre endnu: Tag en tur forbi "Æbleblomst Gård" og besøg hendes atelier. Adressen er: Kollerød Bygade 36, 3450 Allerød.

 

Ring forinden på telefon 23991899 for at aftale besøg.

 

    

 

 

Lotte Friis c/o f. reklame AS | Klosterstræde 23, 2. | 1157 Kbh K | Tlf +45 3312 7244 | info@f-reklame.dk
 
Sponsorer