HOVEDSPONSOR:
HOVEDSPONSOR:
 
 


Model Lotte

07-03-2014

Lina Murel viser første værker af Lotte Friis

Fra 10. marts bliver de første første malerier og bronzeskulpturer fra Lina Murel Jardorfs samarbejde med Lotte Friis udstillet

                          

Af Mads Hussing

På Store Torv i Lyngby Storcenter vil man fra 10. marts kunne se de første værker, der er kommet ud af samarbejdet mellem Lotte Friis og kunstneren Lina Murel Jardorf. 25 oliemalerier og 30 bronzeskulpturer fra den Lina Murel Jardorfs hånd bliver udstillet.

"Jeg glæder mig især til at vise de første resultater af mit samarbejde med svømmeren Lotte Friis, der har været min muse og inspiration til en række af de nye kunstværker," fortæller Lina Murel Jardorf.

Det er de første frugter af samarbejdet mellem kunstneren og sportsudøveren, der bliver høstet nu. Lina Murel Jardorf og Lotte Friis har indgået en aftale, der rækker helt frem til OL i Rio i 2016, hvor svømmeren skal portrætteres løbende.

På udstillingen vil være en række oliemalerier inspireret af svømmeren, men også den to meter høje skulptur med navnet "Frihed" fra serien "De 7 følelser".

"Pudsigt nok har den 13 år gamle bronzeskulptur en slående lighed med Lotte Friis i sejrsposition med armene i vejret stående i bølger, som er en del af det store bronzeværk "De 7 følelser"," siger Lina Murel Jardorf.

Konkurrence

Der bliver både mulighed for at deltage i en konkurrence og købe kunstværker på udstillingen, hvor Lina Murel Jardorf selv er til stede.

"Til konkurrencen har jeg fået produceret 50 flotte tasker med en stregtegning påtrykt. Taskerne er desuden fyldt med kunstbøger, plakater og andre souvenirs," siger Lina Murel JHardorf, der også har ting til salg på udstillingen.

"På udstillingen sælger jeg blandt andet en særlig serie på halvtreds eksemplarer af tre bronzeskulpturer, der for første gang kommer offentlig til salg. Figurerne er på en måde ens, men dog helt forskellige. Hver eneste er håndpatineret, så de fremstår meget forskellige i farver og udtryk. Det er på en måde unika, og så alligevel ikke," siger kunstneren.

Udstillingen varer fra 10. til 20. marts.

 

Lotte Friis c/o f. reklame AS | Klosterstræde 23, 2. | 1157 Kbh K | Tlf +45 3312 7244 | info@f-reklame.dk
 
Sponsorer