HOVEDSPONSOR:
HOVEDSPONSOR:
 
 


EKM i Istanbul, Tyrkiet

12-12-2009

 

Lørdag den 12,12,2009 (Dansk Svømmeunion - Nora Thomsen)

 

Lotte Friis, Allerød/Sigma/NTC, overraskede ikke mindst sig selv, da hun i 400 m fri finalen formåede at svømme sig op på en imponerende anden- og dermed sølvmedaljeplads.
Forud for løbet havde Lotte og landstræner Paulus Wildeboer aftalt, at Lotte skulle forsøge at svømme hurtigere ud end hun ellers plejer og dermed fra starten forsøge at følge med de øvrige svømmere. En plan, som må siges at være den helt rigtige i dette løb.
Således et fremragende løb af gårsdagens Europamester på den dobbelte distance.
Sølvmedaljen sikrer Lotte i den stærke danske og nordiske rekordtid: 3.59,06. Lotte forbedrer således her sine egne danske og nordiske rekorder med 1,6 sekunder.
Guldet gik til franske Coralie Balmy i tiden 3.56,55. Bronzemedaljen blev svømmet hjem af Cyrielle Ophelie Etienne, ligeledes Frankrig, i tiden 3.59,94.


 

                     

                                        Europamester i 800m fri

                     

 

Fredag den 11.12.2009 (Dansk svømmeunion - Nora Thomsen)

 

Rigtig mange svømmeinteresserede mennesker har uden tvivl ventet med spænding på eftermiddagens 800 m fri finale for damer, hvor danske Lotte Friis, om alt gik vel, stod til at vinde guld. Således optrådte Lotte som den klart hurtigste svømmer på startlisten. Og det blev skam til guld til Lotte fredag eftermiddag. Således blev svømmeren fra Allerød/Sigma/NTC noteret for tiden 8.08,02, hvilket var næsten seks sekunder hurtigere end sølvvinderen, Erika Garcia Villaecija, Spanien, som kom i mål i tiden 8.13,93. Bronzemedaljen gik til franske Cyrielle Ophelie Etienne i tiden 8.16,20.
Tillykke til danske Lotte Friis med det meget flotte og velfortjente Europamesterskab.
 
Som det fremgår af ovennævnte tid, lykkedes det desværre ikke for Lotte at svømme sig ind på Alessia Filippis verdensrekord, som lyder 8.04,53. Det var ellers Lottes håb, at denne skalp skulle tages ved EKM, men sådan skulle det desværre ikke gå.
Om drømmen om at sætte verdensrekord i dette løb, fortalte Lotte Friis selv efterfølgende, at det føltes som et utroligt svært løb, idet Lotte her måtte svømme temmelig meget alene og således manglede den nuværende verdensrekordholder, den italienske svømmer, Alessia Filippi, til at holde Lotte oppe i det rette tempo. Desværre valgte den italienske svømmer at trække sig fra denne finale til fordel for andre løb.
Verdensrekord eller ej, så er Lotte Friis i dag Europamester på distancen. Et stærkt resultat oven på en travl og flot sæson.

Lotte Friis c/o f. reklame AS | Klosterstræde 23, 2. | 1157 Kbh K | Tlf +45 3312 7244 | info@f-reklame.dk
 
Sponsorer